رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به ۶ رفتار غلط در مواجهه با ویروس کرونا اشاره کرد.

روزبه کردونی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر،‌ روزبه کردونی می‌گوید: در مواجهه با کرونا مدل‌های همیشگی مواجهه با بحران‌ها و مسائل از سوی کارگزاران حکومتی، مردم، روشنفکران و فعالین سیاسی و اصرار بر تداوم رفتارهای مبتنی بر جامعه‌شناسی خودمانی، هیچ کمکی به کنترل و مهار کرونا نخواهد کرد. برای نمونه تداوم ۶ رفتار ذیل جز تشدید آثار منفی کرونا و بردن ما به ترکستان اثری نخواهند داشت:

۱- تصمیم‌های متضاد: کارگزاران حکومتی تصمیم‌های متناقض بگیرند (مانند تعطیلی تمام برنامه‌های نورزی و منع سفر از یک طرف و تخصیص سهمیه بنزین برای سفرهای نوروزی از طرف دیگر)

۲- بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری‌ها: کارگزاران حکومتی تصمیم‌های خود را دائم تغییر دهند یا هر کدام تحلیل متفاوتی پیرامون کرونا ارائه و مردم را سرگشته و حیران کنند.

۳- آشکار کردن اختلاف‌ها در جلوی پرده: کارگزاران حکومتی مسائل خود را از طریق نامه‌نگاری‌های علنی با یکدیگر بیان (نه حل) و مردم را نگران‌تر کنند.

۴- خوداجتهادی مردم: مردم کرونا را جدی نگیرند و با رویکرد همه‌چیزدانی و خوداجتهادی ضمن بی‌توجهی به توصیه‌های کارشناسان، خود تعیین‌کننده رفتار خود باشند. مثل هجوم عده‌ای به مقصد شمال.

۵- انباشت پرسش‌های بی‌جواب: روشنفکران با تبعیت از تعریف ادوارد سعید از روشنفکر در مواجهه با کرونا فقط به طرح پرسش‌های مشکل‌آفرین و پیچیده، نقد حکومت و تجویزهای خودبینانه بسنده و به جای حل مشکل بر آن اضافه کنند.

۶- تسویه‌حساب سیاسی با بیماری: کنشگران سیاسی کرونا را فرصتی مناسب برای تسویه‌حساب سیاسی و بازسازی اعتبار اجتماعی خود تلقی کنند و به وضعیت ملتهب جامعه توجه نکنند.

کد خبر 490150

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
    0 0
    قبل از کرونا هم همین بود